top of page
wallpaperflare.com_wallpaper (28).jpg

2021 YILI ASTROLOJİK DEĞERLENDİRME

2020 yılı hepimizi zorladı ve 2019 yılının son günlerinde belirttiğim gibi gerçekten de unutulmaz bir yıl oldu. Ben o cümleleri yazarken, ailem dahi yok artık o kadar da olamaz dediler. Peki 2020 gibi felaketlerin birbirini kovaladığı bir yılın ardından 2021 nasıl geçecek derseniz, özetle değişmeyen tek şey değişimin kendisi olacak diyebilirim. Nasıl ki 2020 adeta kasırga gibi hepimizin hayatında çürük, çarık, eğreti olan ne kadar konu, kişi, iş, güç, aşk meşk, vb varsa yaktı, yıktı ve gözümüzün önüne koydu ise  2021 yılı'da yıkılan, hasar gören herşeyi değiştirme ve yenilenme zamanı olacak. Aslında sistem bizleri perişan etmek, yıpratmak için bunları yapmıyor aksine, tüm bu yüklerden sen kendi iradenle kurtulamazsan ben seni değişikliğe mahkum kılarım , senin yapman gerekeni ben yaparım diyor.
Yukarıdaki kısa özetin ve girişin ardından gelelim detaylara ;


2021 yılına damgasını vuracak gökyüzü olayı; Uranüs ile Satürn arasındaki kare açı olacak ve bu yıl toplamda 3 kez birbirlerine meydan okuyacaklar. Bu iki gezegen her 14 yılda bir böylesine sert bir şekilde birbirlerine meydan okurken bu yıl bu etkiyi bizlere bir değil iki değil tam üç kez yaşatacaklar (17 Şubat - 14 Haziran - 24 Aralık) . Uranüs Satürn karesi bizlerin hayatına değişim olarak yansır ancak bu değişim genelde bizlerin istemediği ve hazırlıklı olmadığımız türden bir değişim olur. Dolayısıyla bu etki bizleri yıl boyunca fazlasıyla gerecektir. Bu sebepten bu yazımı yıl boyunca hatırlayın bunun gerekli olduğunu ve düzenin bir parçası olduğunu unutmadan akışta kalın ve değişime sakın direnmeyin.

14 Haziran - 24 Aralık Bu tarihlere dikkat çünkü bu tarihlerdeki Uranüs satürn restleşmeleri tutulmalar ile aynı döneme denk geliyor . Peki bu restleşmeler nelere sebep olabilir? Özellikle Haziran ve Aralık aylarında deprem olasılığı çok yüksek. Ne zaman bu şekilde iki güçlü gezegenin birbirlerine meydan okumalarına Güneş tutulması eşlik ederse hiç hoş şeyler olmaz. Özellikle Uranüs'ün Boğada olduğu ve bu meydan okumanın başrolünde olduğu bir zamanda yer kabuğunda hareketlenme kaçınılmaz olacaktır.Dolayısıyla Bu etki altında büyük depremler görülme olasılığı 2021 yılında   oldukçe yüksek şimdiden söyleyeyim.

Diğer taraftan Uranüs özgürlükleri de ifade etmektedir, Satürn ise kısıtlamalar ve kurallarla ilgilidir. Bunun sonucunda bazı Ülkelerin koydukları kısıtlamalara karşı toplumlar özellikle hak ve özgürlüklerini korumak adına isyan edebilir ve ayaklanabilir. Bu yıl yaşayacağımız toplam 4 tutulma ile özellikle yılın ikinci yarısından itibaren özellikle aşırı tüketim lüksünden vazgeçmek durumunda kalacağımızı göreceksiniz. Ekonominin özellikle yılın ikinci yarısından itibaren darboğaza gireceğini belirtmeliyim. Sosyal medya veya internet alanında kısıtlama haberleri alabileceğimiz bir yıl bizleri bekliyor. Farkındayım bu şekilde okuyunca sanki 2020'den daha olumsuz bir algı oluşuyor ancak emin olabilirsiniz ki değil. Olması gerekenler oluyor ve taşlaşmış kalıplar ve yapıların değişmesi çokta kolay olmaz. İyi haber şu ki bu yıl özellikle yılın ikinci yarısından sonra Covid'e kesin çözüm bulanacağını söyleyebilirim. Bu yıl aynı zamanda ilişkiler de büyük sınavlardan geçecek. "Kalsam mı Gitsem mi" yılı sizleri bekliyor olacak. Bu yıl birçok ilişkinin bittiğine ve yepyeni kişilerle yepyeni hikayeler yazmaya başlanacağı bir yıl olacaktır. Özellikle Nisan ayı itibariyle hayatlarımız hareketlenecek. Tüm bu yazdıklarımdan sonra tekrar belirtmek istiyorum hiçbir değişim akışkan ve kolay olmaz. Bu sürecin gerekli bir süreç olduğunu unutmayın ve bireysel anlamda 2020'den çok daha rahat bir yılın bizleri beklediğini unutmayın.
Herkese Mutlu ve Umut dolu bir yıl diliyorum.

bottom of page