top of page

2023 DE GERÇEKLEÅžECEK RETROLAR

​

MERKÜR RETRO

​

Yılda yaklaşık üç veya dört kez, Merkür önemli ölçüde yavaÅŸlar ve kabaca üç haftalık bir retrograd kaos dönemi yaÅŸarız. Merkür iletiÅŸim, zeka, hafıza ve teknolojinin gezegenidir, bu nedenle geri gittiÄŸinde her türlü iletiÅŸim sorununa, günlük aksiliklere, program aksaklıklarına ve teknoloji aksaklıklarına neden olabilir. Bu süre zarfında, yanlış anlaşıldığını, kendini eleÅŸtirdiÄŸini ve baÅŸkalarıyla baÄŸlantısının koptuÄŸunu hissetmek yaygındır. Ayrıca daha düÅŸünceli ve içe dönük hissedebilirsiniz.

Merkür gerileme döngülerini takip etmek, olası karışıklıkları veya aksaklıkları önceden tahmin etmeye yardımcı olabilir ve ayrıca bakış açınızı iletme yaklaşımınızı yeniden düÅŸünme ÅŸansı verir. Yılın ilk Merkür retrosu aslında 29 Aralık 2022'de OÄŸlak burcunda baÅŸlıyor ve 18 Ocak 2023'e kadar devam ediyor. Ondan sonra 21 Nisan'dan 14 Mayıs 2023'e kadar Merkür BoÄŸa burcunda tekrar gerileyecek. . Ardından yaz sonunda, 23 AÄŸustos - 15 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında Merkür BaÅŸak burcunda üçüncü kez geri hareket edecek. 13 Aralık 2023'ten 1 Ocak 2024'e kadar ise yılın son Merkür retrosu yaÅŸanacak.

​

VENÜS RETRO

​

Venüs, aÅŸk ve parayla ilgili her ÅŸeyin yöneticisidir; yani bu gezegen geri hareket ettiÄŸinde, etkilerini; aÅŸk hayatınızda, kiÅŸisel mali durumunuzda, deÄŸer sistemlerinizde ve ideallerinizde hissetmeyi bekleyebilirsiniz. Tüm gezegen gerilemeleri arasında, Venüs gerileme hareketinde en az zamanı harcar. Venüs her 18 ayda bir geri hareket eder ve yaklaşık altı haftalık bir süre boyunca bu durum devam eder . Bu süre zarfında, sosyal olarak daha çekingen ve içe kapanık hissetmek yaygındır. DiÄŸer insanlara olan sevginizi iletmek konusunda da zorluk çekebilirsiniz. Bu dönemde beklenmedik mali sorunların ortaya çıkması da yaygındır bu nedenle, bu gerileme sırasında büyük veya pahalı satın alımları ertelemek en iyisidir.
2023'te Venüs, 22 Temmuz'da Aslan burcunda geri hareket edecek ve 3 Eylül 2023'e kadar orada kalacak . Venüs gerileme döngülerini takip etmek, iliÅŸkilerinizi ve sınırlarınızı yeniden düÅŸünmeye zorlayabilecek herhangi bir romantik dramayı önceden tahmin etmenize yardımcı olabilir. Aynı zamanda size parayla olan iliÅŸkinizi yeniden düÅŸünme ÅŸansı verir, bu da bütçenizi ve tasarruf stratejinizi gözden geçirmek için iyi bir zamandır. Venüs estetiÄŸi ve güzelliÄŸi de yönettiÄŸi için, kiÅŸisel görünümünüzdeki büyük deÄŸiÅŸiklikleri de ertelemek isteyebilirsiniz, bu nedenle bu süreçte estetik operasyonlar, dövme, piercing gibi ÅŸeyleri yaptırmaktan uzak durmalısınız.

​

MARS RETRO

​

Mars retrosu her iki yılda bir baÅŸlar ve sekiz ila on hafta sürer , bu da onu en az görülen retrograd yapar. Ancak bunun, onun bir ÅŸeyleri sarsmak için sahip olduÄŸu gücü hafife almanıza neden olmasına izin vermeyin. Mars eylemin, gücün, risk almanın, hırsın ve dürtünün gezegenidir, bu nedenle Mars geri gittiÄŸinde, daha az motive ve daha hüsrana uÄŸramış hissetmek normaldir ve bu, tutkunuzu ve hırslarınızı neyin ateÅŸlediÄŸine dair bir iç gözlem dönemini iÅŸaret eder. Geri giden Mars, her geldiÄŸinde saldırganlığı davet etme eÄŸilimindedir. Bastırılmış duygular ve eski anlaÅŸmazlıklar bu süre zarfında su yüzüne çıkabilir. Bu nedenle herhangi bir çatışmaya veya kavgaya girmeden duygularınızı kontrol etmek dikkatli olmak zorundasınız.

En son Mars retro döngüsü 30 Ekim 2022'de baÅŸladı 12 Ocak 2023'e kadar devam edecek ve gölge sonrası dönem 15 Mart 2023'te sona erecek . Bu, Mars'ın Ä°kizler burcundaki yedi aylık yolculuÄŸunun uzun zamandır beklenen sonunu iÅŸaret edecek. Bundan sonra, Mars, 2023'ün geri kalanında ve 2024'ün büyük bölümünde herhangi bir gerileme olmadan zodyak boyunca ilerleyecek. Marsın duraÄŸan olduÄŸu zamanlarda barikatları aÅŸmak ve harekete geçmek için kendinizi motive etmek daha kolay olacak. Bu zaman aralığı, hedeflerinize doÄŸru agresif bir ÅŸekilde çalışmak ve hedeflerinize ulaÅŸmak için mükemmel koÅŸulları saÄŸlayacaktır. Bu nedenle, 6 Aralık 2024'te Mars gerileme bölgesine dönmeden önceki zamanı deÄŸerlendirmelisiniz.

​

JÜPÄ°TER RETRO

​

Jüpiter ÅŸans, bilgi ve geniÅŸleme gezegenidir. Bu gezegen geri hareket ettiÄŸinde, yeni tutumlar ve inanç sistemleri geliÅŸtirmeye yönelik bazı içsel araÅŸtırmalar yapmaya teÅŸvik edilebilirsiniz. Hayat, büyük resmi göremeyeceÄŸiniz kadar telaÅŸlı hale geldiÄŸinde, bu gezegensel geri hareket, kiÅŸisel iç gözlem ve daha derin amaç ve anlam arayışı için harekete geçer. Jüpiter yılda yaklaşık bir kez geri gider, bu yaklaşık dört ay sürer ve bununla birlikte bizlere ruhsal ve felsefi geliÅŸimimizi geliÅŸtirme ÅŸansı verir.
2023'te Jüpiter, 4 Eylül'de BoÄŸa burcunda geri hareket edecek ve 30 Aralık 2023'e kadar orada kalacak. Jüpiter gerileme dönemleri, sizi mevcut durumunuza daha gerçekçi bir bakış açısıyla bakmaya zorlamakla ünlüdür ve takip ettiÄŸiniz yolları yeniden düÅŸünmeye ve yeniden hayal etmeye teÅŸvik eder. Jüpiter'in geri gitmesi, hayatınızdaki ÅŸeyleri nasıl dengelediÄŸinizin bir envanterini çıkarmak için harika bir zamandır ve sizi geride tutuyormuÅŸ gibi hissettiren her ÅŸeyden kurtulmanız teÅŸvik eder.

​

SATÜRN RETRO

​

Satürn, disiplin ve özdenetim ile ilgili her ÅŸeyi yönetir, bu nedenle gerilemeye baÅŸladığında, kendimizi normalden daha fazla bunalmış hisedebilir ve özeleÅŸtiri yapabiliriz. Satürn, her yıl yaklaşık dört ay boyunca geri hareket eder ve hazır olsanız da olmasanız da sizi kiÅŸisel geliÅŸime doÄŸru iter. Hayat, yolunuza beklenmedik bir engel çıkardığında suçu genellikle Satürn'e yükleriz, ancak bu "tuzaklar" genellikle hayatta bir sonraki adımı atmak için öÄŸrenmeniz gereken en önemli dersleri saÄŸlayabilir.

Satürn, 17 Haziran'dan 4 Kasım 2023'e kadar Balık burcunda retro yapacak ve maneviyatınıza, yaratıcı uygulamalarınıza, kiÅŸisel disiplin ve iliÅŸkinize vurgu yapacak. Geri giden Satürn "... iliÅŸkiler ve iÅŸteki rollerimiz gibi konular üzerinde düÅŸünmemiz için bize zaman veriyor. Geri giden Satürn, gerekli ilerlemeyi ihmal ettiÄŸiniz noktalara ve ilerlemek için nelerle yüzleÅŸmeniz gerektiÄŸine ışık tutar.

​

URANÜS RETRO

​

Uranüs, astrolojide bir ÅŸekilde evcilleÅŸtirilemez bir güçtür, bu nedenle, geri hareket döngülerinin de tahmin edilebilir olmaktan baÅŸka bir ÅŸey olmaması sizi ÅŸaşırtmamalıdır. Uranüs teknik olarak her yıl yeni bir geri hareket döngüsü baÅŸlatsa da, Uranüs geri hareket dönemleri birbirinin üzerine geçebilir ve aynı yıl içinde iki kez meydana gelebilir. Uranüs, güneÅŸ sistemimizdeki geleneksel sınırlamaları ve inançları aÅŸmaya çalışan gezegendir. Uranüs'ün yıllık retrosu 5 ile 7 ay arasında sürer ve beraberinde beklentilerden özgürleÅŸme ve kendi yolunuzu takip etme ÅŸansı getirir.

2022'de Uranüs BoÄŸa burcunda geri hareket etti ve 22 Ocak 2023'e kadar orada kalacak. Ve birkaç aylık yön hareketinden sonra Uranüs, 28 AÄŸustos 2023'ten 27 Ocak 2024'e kadar tekrar geri hareket edecek. . "Uranüs zaten çok öngörülemeyen bir gezegen, bu nedenle deÄŸiÅŸtirme, ÅŸok etme, ÅŸaşırtma kapasitesi, retro döngüleri sırasında büyük ölçüde artabilir. Geri giden Uranüs, hayatınızda bir ayna görevi görerek, sizi kendi başınıza yüzleÅŸmek istediÄŸiniz her ÅŸeyle yüzleÅŸmeye zorlar. Uranüs retrosu, deÄŸiÅŸimi kucaklamak için ideal bir zamandır.

​

NEPTÜN RETRO

​

Normalde, Neptün hayallerinizi, ideallerinizi ve fantezilerinizi yönetir ve önemli bir ilham ve gerçeklerden kaçma kaynağı olabilir. Ancak Neptün geri hareket ettiÄŸinde, hayal dünyanıza kaçmak ve yüzleÅŸmeniz gerekenleri görmezden gelmek daha zordur. Neptün yılda yaklaşık bir kez geri gider ve beÅŸ ila altı ay arasında orada kalır. Neptün geri hareket ettiÄŸinde, kollektif enerjinin hafif ama etkili bir deÄŸiÅŸim yaÅŸaması olaÄŸandır. Bu gezegen geri hareket ettiÄŸinde, hayallerinizi ve özlemlerinizi gözden geçirme ve bunlara ulaÅŸmak için attığınız adımları yansıtma ÅŸansı sunar.

Neptün hem rüyaları hem de hezeyanları yönetir; yıllık gerileme döngüsü sırasında büyük kararlar vermekle mücadele etmek yaygındır. Neptün, 30 Haziran'da Balık burcunda geri hareket edecek ve 6 Aralık 2023'e kadar orada kalacak . Bir Neptün retrosu sırasında, duygularınızdan kaçmaya ve sorunlarınızdan kurtulmaya çalışabilirsiniz. Ancak, gerçeklikten kopma dürtüsüne karşı savaÅŸmak ve bunun yerine kendi içinizin derinliklerine inmek önemlidir. Meditasyon yapmak ve ruhsal yönünüzle yeniden baÄŸlantı kurmak için ideal bir zamandır.

​

PLÜTO RETRO

​

 Pluto,  gizli veya görünmeyen her ÅŸeye hükmeder, bu nedenle geri giden Pluto'nun gizli sırları, gizli sorunları ve güç mücadelelerini ortaya çıkarmasını bekleyebilirsiniz. Pluto  yılda bir kez geri gider ve yılın yaklaşık yarısını geri harekette geçirir, bu geçiÅŸler yaklaşık beÅŸ ay sürer. Astrolojide Pluto, gerçeÄŸi ve daha derin anlamı aradığınız yaÅŸam alanlarını gösterir. Aynı zamanda, ruhunuzun yolculuÄŸunun döngüsünü tamamlamak için üzerinde güçten vazgeçebileceÄŸiniz ve dönüÅŸtürülmesine izin verebileceÄŸiniz yaÅŸam alanlarını da gösterebilir. Ä°ÅŸin iyi tarafından bakarsak, Pluto yenilenme ve yenilenmenin yanı sıra kozmik büyüme ve yeniden doÄŸuÅŸ döngüsüyle iliÅŸkilidir.. Dolayısıyla, deÄŸiÅŸim bazen korkutucu olabilse de, geri giden Plüton kiÅŸisel dönüÅŸümü kucaklamak ve en derin arzularınızı kabul etmek için bir ÅŸanstır.

2023, Plüton için büyük bir yıl; 23 Mart 2023'te Pluto OÄŸlak burcundan ayrılıp Kova burcuna girerek statükoya meydan okuması ve geleceÄŸi yeniden ÅŸekillendirmeye yardımcı olması beklenen devrim niteliÄŸindeki geçiÅŸin baÅŸlangıcını iÅŸaret ediyor. Plüton'un Kova ve OÄŸlak arasında geri hareket edeceÄŸi 1 Mayıs - 10 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında fazladan bir hüsran ve stres katmanı ekleyecek . Bu enerjilerin bir araya gelmesi, yaklaÅŸan bir kıyamet, korku ve hatta memnuniyetsizlik hissine neden olabilir. Bununla birlikte, geri giden Plüton gelip hayatınızda birikmiÅŸ olan dağınıklığı ortadan kaldırdığında, size yeni bir baÅŸlangıç ​​yapma ve dünyadaki yerinizi daha iyi bir ÅŸekilde yeniden hayal etme ÅŸansı verir.
 

bottom of page