top of page

2020 GEZEGEN HAREKETLERİ


MERKÜR

Merkür bu yıl 3 kez geri gidiyor, nam-ı diğer retro.  Bizzat gitmiyor bildiğiniz üzere öyle algılanıyor buradan. Eyvahlık bir durum yok sonuçta, ufak tefek aksamalar olarak gayet de keyifli geçebilir bakış açınıza göre değişen kıvamlarda. 

17 Şubat 2020’de 12 derece Balık burcunda başlayan geri hareket 10 Mart geldiğinde 28 derece Kova burcunda nihayetleniyor.

18 Haziran 2020’de 14 derece Yengeç burcunda başlayan geri hareket 12 Temmuz geldiğinde 5 derece Yengeç burcunda nihayetleniyor.

14 Ekim 2020’de 11 derece Akrep burcunda başlayan geri hareket 3 Kasım geldiğinde 25 derece Terazi burcunda nihayetleniyor.

Şubat ayının ikinci yarısı ve Mart ayının ilk yarısında dalgınlığa dikkat etmek faydalı, rüyalarımız renkli ve anlamlı olabilir, sorgulamayı unutmamalıyız özellikle yılın bu döneminde, aldanmamak için. Haziran ayının 2. yarısı ve Temmuzun ilk yarısında ise daha alıngan, daha korumacı olabiliriz, ailemizle ilgili bir durum gündemimizi oluşturabilir. Ekim ayının ikinci yarısı ve Kasımın ilk günleri ise yılın son Merkür gerileme tarihleri olacak. Eski bir dava, eski bir borç veya eski bir sevgili aniden karşınıza çıkabilir.

VENÜS

Venüs, 13 Mayıs 2020’de 21 derece İkizler burcunda gerilerken 25 Haziran tarihinde 5 derecede ve yine İkizler burcunda yeniden ihtişamını sunmaya başlayacak. Aman dilimize dikkat, asparagas haberler havada uçuşacak, her kafadan bir ses çıkacak ve her birimiz ayrı alanlarda kararlı ve tutarlı davranmakta güçlük çekeceğiz, sanki bir türlü emin olamıyoruz havası mevcut.

MARS

Mars, 2020 yılında Yay, Oğlak, Kova, Balık ve Koç burçlarını ziyaret edecek. 9 Eylül tarihinde 28 derece Koç burcunda başladığı gerilermiş gibi hareketini 14 Kasım tarihi geldiğinde 15 derece Koç burcunda nihayetlendirecek. Mars’ın yaptığı yılın en şenlikli hareket ise 16 Şubat tarihinde Oğlak burcuna geçip 30 Mart tarihine kadar Jüpiter, Satürn ve Plüton abilerinin yanında tek ayak üzerinde durması olacaktır. Hepimiz için zorlayıcı bir süreç olacağı aşikar. Sabır ve sağduyuyu eksik etmeyin yanınızdan bu dönemde.

JÜPİTER

Jüpiter, 2020 yılının Aralık ayına kadar Oğlak burçlarını onurlandıracak, 19 Aralık gelince ise Kova burcundaki bir yıllık yolculuğuna başlamış olacak. 14 Mayıs ve 12 Eylül arası Oğlak burcunda gerilemekten geri kalmayacak. Bir koruyucu kalkan her zaman işe yarar, en azından olaylara bütünsel bakmayı öğrenebiliriz bu yılın sonuna geldiğimizde, zorlu bir süreç bekliyor bizi, vicdan terazimiz hep yanımızda olsun.

SATÜRN

Satürn, 10 Mayıs 2020 tarihinde Kova burcunda gerilermiş gibi yaparken 29 Eylül tarihinde Oğlak burcunda son bulacak bir yolculuk. 12 Ocak tarihinde başlayan Satürn Plüton kavuşumu tüm yıl devam ederken Oğlak burcu kavuşumları Satürn ve Plüton ile kalmayacak, ilginç bir yıl, her birimiz için ve bütün için.

URANÜS

Uranüs Boğa burcunda bu yıl da ve 2025’e kadar. Ocak Ağustos arasından gerileme hareketini icra ederken değerlerimizi sorgulamaya, değişmeye, dönüşmeye devam ediyoruz kişisel ve toplumsal bazda.

NEPTÜN

Neptün Balık burcunda bu yıl da ve 2025’e kadar, o da gerilemeden geri kalmıyor tabi ki Ocak ayından Kasıma kadar rölantide. Zaten ağır hareket ettiğinden uzun süre gerileyenlerden biri de Neptün, bir yanımız hep melankoli sonuçta.

PLÜTON

Plüton geleneksel gerileme pozunu 25 Nisan ve 4 Ekim arası Oğlak burcunda gerçekleştirecek. Satürn Plüton kavuşumu ve onlara eşlik eden Jüpiter ve bir dönem de Mars derken, bu yıl hiç unutamayacağımız yıllardan biri olacak. İyi anlamda da en iyisi, iyi sanmadığımız anlamda da, şer gibi görünür bazı hayırlar çünkü, hayır gibi görünürken bazı şerler, yaşam büyülü bir yolculuktur. Korkularımızı beslemekten vazgeçmişsek çoktan, sorumluluk sahibi ve içtensek, sahidensek, sahiciysek, pes etmediysek, emek harcıyorsak, yolun üzerinden hediyelerimizi almaya hazırlanmalıyız. Tembel, umursamaz, hoşgörüsüz ve hamsak halen, zorlanacağımız kesin. Şükür ve Teşekkür dostum, evrenin sihri bu kelimeler. Şakası yok aslında evrensel olarak ve bireysel olarak hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Bireysel, toplumsal ve evrensel bazda büyük dönüşüm zamanı geldi sonuçta, değişeceğiz, mecburuz. Doğaya ait olduğumuzu unuttuk, hoş görmedik hor gördük, son uyarılar eşliğinde silkelenip kendimize geleceğiz, kim olduğumuzu fark edeceğiz, sahi neydi sevgi diyeceğiz 🙂

2020 GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI


10 Ocak Yengeç burcunda Dolunay ve Ay tutulması

5 Haziran Yay burcunda Dolunay ve Ay tutulması

21 Haziran Yengeç burcunda Yeni ay ve Güneş Tutulması

5 Temmuz Oğlak burcunda Dolunay ve Ay Tutulması

30 Kasım İkizler burcunda Dolunay ve Ay Tutulması

14 Aralık Yay burcunda Yeni ay ve Tam Güneş Tutulması

bottom of page