top of page

2020'de Burçların Dikkat Etmesi Gereken Tarihler Ve Olaylar

1.JPG

Koç'lar ve özellikle de yükselen burcu Koç olanlar; 2020 yılının en dikkat etmeniz gereken tarihi sizler için 17 Åžubat 2020 olacak gibi görünüyor. Koç'lar bilindiÄŸi üzere burçlar aleminin her zaman sabırsız ve aceleci hiç büyümeyen haÅŸarı çocuÄŸudur. Bir iÅŸten diÄŸerine soluksuz geçebilme yeteneÄŸine bir de aşırı özgüvenleri eklenince gereksiz risk alır ve baÅŸlarına da sık sık olmadık iÅŸler gelir.
17 Åžubat 2020 tarihinde, Koç burcunun yönetici gezegeni Mars, Satürn ve Plüton'unda bulunduÄŸu OÄŸlak burcuna geçiÅŸ yapıyor. "Mars genel olarak üniformalı insanları yönetir, Satürn Devlet büyükleri veya patron gibi daha üst kiÅŸileri yönetir, Plüton ise genellikle karanlık veya sıkıntılı kiÅŸiler veya durumları yönetir."
Marsın OÄŸlak burcunda kendine olan güveni daha da artacak ve gücünü ortaya koymaktan çekinmeyecektir. Bu durum ise zodyak'ın yaramaz çocuÄŸu Koç'un başını yeniden belaya sokacağı anlamına gelmektedir.Retro hazırlığında olan Merkür'ün o dönemde duraÄŸan pozisyonda olması insan iliÅŸkilerinde yanlış anlamalar ve anlaşılmalar'a sebep olabilir. Sorun yaÅŸamamak için Koçların, bir süre çok temkinli ve dikkatli olmalı gereksiz tartışmalardan, sosyal medya yorumlarından kaçınması, iÅŸ yada eÄŸitim ortamında sakin olması ve göze batmaması gerekiyor
 Tüm bunlara ek olarak Mars ile Chiron arasında da kare açı bulunuyor. Chiron yaralı ÅŸifacı olarak adlandırılır. Yani bu kombinasyondan koçlar yara alarak çıkaabilir. Ancak bu yaralanma fiziksel  bir yaralanma olmak zorunda deÄŸildir.

boga1.JPG

BoÄŸa burçları ve özellikle de yükselen burcu BoÄŸa olanlar için 2020 yılında en dikkat etmeleri gereken tarih 13 Mayıs 2020 olacak gibi görünüyor. BoÄŸa kontrollü olmayı sever ve deÄŸiÅŸime karşıda son derece kapalı bir burçtur. Her konuda güvenlik BoÄŸa'lar için son derece önemli olduÄŸundan kolay kolay riske girmez ve yüksek risk barındıran iÅŸ ve giriÅŸimlerden de kaçınırlar. Para ve banka hesapları adına 13 Mayıs tarihi boÄŸalar için tehlike içeriyor. 13 Mayıs 2020 tarihinde Venüs Ä°kizler burcunda Retro yapacak, Ä°kizler doÄŸum haritalarında 2. ev olan para evinde bulunuyor. Venüs ise sadece iliÅŸkileri deÄŸil aynı zamanda parayı da temsil eder,Buda yetmezmiÅŸ gibi Öngörülemeyen darbeler ile hayatımızı adeta sallayan Uranüs ise zaten BoÄŸa'dan geçiyor ve birinci evi etkisi altına alıyor. dolayısıyla boÄŸalar için risk katlanarak artıyor.
 Bu iki gezegen hareketini birleÅŸtirdiÄŸimiz zaman 13 Mayıs 2020 tarihinde BoÄŸaların beklenmedik bir masraf ile karşı karşıya kalması pekde  ÅŸaşırtıcı olmayacaktır. Åžimdiden tedbirinizi almanızı ve 13 mayıs ve sonrasındaki bir kaçgün için dikkatli olmanızı öneririm.

3.JPG

Ä°kizler ve özellikle de yükselen burcu Ä°kizler olanların 2020 yılının en dikkat edilmesi gereken tarihi 2 Eylül 2020 olacak gibi görünüyor. 2 Eylül 2020 tarihinde Balık burcunda gerçekleÅŸecek olan Dolunay yükselen Ä°kizlerin 10. evinde gerçekleÅŸecek  4. evde yer alan GüneÅŸ ve Merkür ise BaÅŸak burcunda ve dolunayla karşı karşıya kalacaklar. 4. ev bizim aile yaÅŸantımızı temsil eder. Merkür BaÅŸak burcunda kendini ortaya koymaktan çekinmez ve bizleri olduÄŸumuzdan daha detaycı ve kuruntulu hale getirir. Bununla birlikte GüneÅŸ burcu Ä°kizler olanların ise gerçekleÅŸecek olan bu dolunaya natal güneÅŸ'leri t-kare yapıyor olacak. Hal böyle oluncada iletiÅŸimden kaynaklı duygusal zorlanma yaÅŸanacağı aÅŸikar. Yükselen ikizlerin dört - on aksında gerçekleÅŸecek dolunay malesef bu burca ait bazı ailelerin dağılma riskini vurguluyor.
Ancak, Ä°kizlerin iletiÅŸim yeteneÄŸinin yanı sıra planlama becerisi de göz önünde bulundurulacak olursa, Ä°kizler için bu zorlu görünümden en az zararla çıkmak çokda zor olmasa gerek.Aman tedbirinizi alın.

2.JPG

Yengeç'ler ve özellikle de yükselen burcu Yengeç olanlar; 2020 yılının en dikkat etmeniz gereken tarihi ve olayı sizler için ‪21 Haziran 2020‬ günü, burcunuzda gerçekleÅŸecek olan GüneÅŸ Tutulması olacak gibi görünüyor. Burçlar aleminin en alıngan, en hassas ve ailelerine ‍ en düÅŸkün, duygusal burcu olan Yengeçler son iki yıldır özellikle ikili iliÅŸkiler konusunda zorlu bir dönemden geçtiler. EÄŸer saÄŸlamlığına güvendiÄŸiniz bir iliÅŸkiniz varsa ve tedbirini almazsanız muhtemelen ‪21 haziran‬ o çok güvendiÄŸiniz iliÅŸkinizin son günü olacaktır. Yüksek ihtimalle Aralık 2019'dan beri iliÅŸkinizde devam etmekte olan sorunlarınız bu sonlanmanın ana sebeplerini oluÅŸturacak. ‪21 Haziran‬ sadece güneÅŸ tutulması deÄŸil aynı zamanda da yaz gün dönümü olduÄŸundan bu günün enerjisi haliyle daha da yoÄŸun olacaktır.21 Haziran‬, Ä°liÅŸkilerine ekstra önem veren Yengeç burçları için son derece zor bir gün olacak. Ancak sizler bu olası tehlikeyi önceden bildiÄŸiniz için o tarihte ekstra anlayışlı olun ve hatta mümkünse iliÅŸkiniz olan kiÅŸiyle (eÅŸiniz,sevgiliniz,niÅŸanlınız) 1 gün önceden güzel bir çiçek 🌹 eÅŸliÄŸinde pahalı olmayan ama zarif bir kolye,bilezik,küpe vb (hanımsa) yada içimden geldi diyerek güzel bir kravat,pahalı olmayan ama şık bir saat  vb (erkekse) alın, romantik bir  yemek eÅŸliÄŸinde bol bol iltifat ve sevgi sözcükleri ile dolu bir akÅŸam geçirin. Ona ‪21 haziran‬ için sonradan ortaya çıkmayacağından emin olduÄŸunuz bir bahane uydurarak görüÅŸemeyeceÄŸinizi, eve gelemeyeceÄŸinizi (aynı evde kalıyorsanız), söyleyerek gerçek anlamda ortadan toz olun.Kısacası ne yapın edin ‪21 haziran‬'da burun buruna dip dibe olmayın. (Ah be! o günde pazar iyi mi) 

5.JPG

17 Åžubat ile 10 Mart  arasında Merkür'ün 7. ve 8. evlerinizde retro hareketi yapması aÅŸk ve arkadaÅŸlık kavramları arasında büyük bir karışıklık yaratabilir dikkatli olun. Bu dönemde karşı cinsten yakın bir arkadaşınızla duygusal anlamda yakınlaÅŸabilir ve onu cinsel olarakta arzu edebilirsiniz. tedbirli olmanızda ve ÅŸeytana uymamanızda büyük fayda var. (Özellikle evli ve iliÅŸkisi olanlar )
 Güzel bir ArkadaÅŸlığı romantik bir iliÅŸkiye dönüÅŸtürmeye çalışırsanız, uzun vadede bu iliÅŸkinin fazla bir potansiyele sahip olmadığını görürsünüz. Böyle bir adım atmadan önce kendinize kısa bir iliÅŸkinin iyi ve saÄŸlam bir arkadaÅŸlığı mahvetmeye deÄŸip deÄŸmeyeceÄŸini sorun! (tabii evli iseniz durum çok daha vahim)
Merkür, Aslan'ın para evinin hükümdarı olduÄŸu için , Merkür'ün retro yaptığı dönemlerde yeni sözleÅŸmeler, yatırımlar,projeler ve masraflar konusunda dikkatli olmanız gerekir.17 Åžubat-12 Mart, 18 Haziran-12 Temmuz, 14 Ekim-3 Kasım. tarihleri tüm bunlar için çok istekli olabileceÄŸiniz dönemlerdir. Asla Olmayın !
Yeni baÅŸlangıçlar için (iÅŸ baÅŸvurusu,proje,sınav,mülakat,evlilik, ortaklık, bayilik,vb) için en uygun tarihler
27 Mart - 15 Nisan, 19 Haziran - 10 Temmuz, 5 - 19 Kasım arasıdır.
Para söz konusu olduÄŸunda ise ( Yatırım,borsa,alım-satım vb) Aslanlar için en elveriÅŸli tarihler : Åžubat ayının ilk yarısı, Mart ve Nisan ayları ile  20 AÄŸustos-5 Eylül arasıdır.

basak.JPG

BaÅŸak'lar ve özellikle de yükselen burcu BaÅŸak olanlar için 2020'nin en zor günü 13 Ekim olacak diyebilirim. BaÅŸak burçları geneli itibari ile fazla mükemmeliyetçi oldukları için çoÄŸunlukla kendilerini hemen her konuda en kötü senaryolara karşı hazırlarlar. Ancak, genelde kötü günleri bekleme eÄŸilimi gösteren baÅŸaklar için 13 Ekim tarihinde iÅŸler biraz sarpa sarabilir.
BaÅŸak burcunun yönetici gezegeni Merkür, yükselen BaÅŸakların 3. evinde (iletiÅŸim, kısa seyahatler ve sözleÅŸmeleri temsil eden ev) Retro yapıyor. Bununlada kalmayıp, Uranüs ile de karşıt açı yapıyor. Aynı tarihte Ay'da BaÅŸak burcunda olduÄŸu için, bu gün ulaşım vasıtaları başınıza olmadık dertler açabilir, bilgisayarınız ve cep telefonlarınız arızalanabilir, önemli iÅŸ görüÅŸmeleriniz iptal olabilir veya emlak,araç vb alım satımlarınızda problemler çıkabilir.  Ayrıca insanlarla olan iletiÅŸiminizde sıkıntılı olabilir.olabilecek tüm aksilikler karşısında BaÅŸak burçlarının sakinliklerini muhafaza etmeleri durumların daha da kötü gitmemesi adına önem taşımaktadır.  
Bu tarihi ajandanıza not edin ve mümkünse o güne hiçbir iÅŸ, organizasyon, vb koymayın hatta  kendinize izin verin. Yatın dinlenin kitap okuyun Tv den bile uzak durun .

7.JPG

Terazi ve özellikle de yükselen burcu Terazi olanlar; sizlerin en dikkat emeniz gereken zaman ‪14 Ekim‬ ile ‪3 Kasım‬ arasında gerçekleÅŸecek olan Merkür Retro dönemi olacaktır. Merkür Retrosu yükselen Terazi'lerin 2.evini etkisi altına alıyor. 2. ev gelir kaynakları ve para konularını temsil eder. Dolayısıyla bu dönemde herhangi bir ÅŸeyden kaynaklı ve sizin için oldukça önem teÅŸkil eden bir kazancınız hakkında (iÅŸ bitirme, satış, sözleÅŸme, kiralama, vb) muhatabınız olan kiÅŸi veya kurumlar ile yanlış anlama ve anlaşılmalara baÄŸlı birtakım sorunlar yaÅŸayabilirsiniz. Özellikle ‪14 Ekim‬ tarihinde Merkür hem duraÄŸan pozisyonda hem de Uranüs ile karşıt açı yapıyor. Yani yukarıda bahsettiÄŸim konunun baÅŸlangıcı olan bu tarihte hiç beklenmeyen büyük bir haksızlık ve problem yaÅŸamanız oldukça mümkün ( banka hesabınıza bloke konması, haciz iÅŸlemleri, herhangi bir alacağınızın bilinçli olarak ödenmemesi vb). Aynı tarihte haritalarınızda GüneÅŸ ile Mars karşıtlığı da yaÅŸanıyor, ‪Mars 7‬. evinizde ve bu karşıtlığa Plüton karesi damga vuruyor. Buda yaÅŸayacağınız bu problemin evinize de sirayet edeceÄŸi ve eÅŸinizle yada anne, baba, kardeÅŸ, vb ile karşı karşıya kalabileceÄŸinize iÅŸaret ediyor. Hani geldi mi üst üste gelir ya tam öyle bir gün olma riski var. Siz siz olun ‪14 Ekim‬'i ajandanıza not edin ve o gün ekstra bi sakin kalın

6.JPG

Akrepler ve özellikle de Yükselen burcu Akrep olanların ‪15 AÄŸustos 2020‬ tarihine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Gerçi herkes bilir ki burçlar aleminde sezgileri en güçlü olan burcu Akreplerdir ve onlar için yaklaÅŸan tehlikeleri önceden hissedebilmek hiç de zor deÄŸildir. Ancak ‪15 AÄŸustos‬ tarihi siz süper sezgileri olan Akrepleri bile tepetaklak edebilecek bir enerjiye sahip. Bu tarihte iÅŸ, arkadaÅŸlık ve ailevi iliÅŸkileriniz rayından çıkabilir haberiniz olsun.
Uranüs; beklenmedik ani olayları hayatımıza dahil edip ortalığı ÅŸöyle bir karıştırmakla nam salmış olan gezegenimiz, yükselen Akrep'lerin 7. evlerinde Retro yapmaya baÅŸlayacak.7. ev, evlilik, iÅŸ ortaklıkları ve iki taraf ya da kiÅŸi arasında resmi anlaÅŸma ile baÄŸlı olunan birliktelikleri yönetir. Ä°ki taraf ya da kiÅŸi arasındaki bu “anlaÅŸma” yazılı veya sözlü olabilir. Benim tasvirimle yükselen burcumuzda 7. ev bizim gönül ve vicdan kapımızda bekleyen herkesi temsil eder. Uranüs BoÄŸa’dayken pek de rahat edemez ve Uranüs bulunduÄŸu evi sallar iÅŸte asıl büyük sorunda burada
Nasıl mı ?
Bu durum hayatınızda yakın çevrenizden bir kiÅŸi ile daha önce çözdüÄŸünüzü ve hallettiÄŸinizi düÅŸündüÄŸünüz bir takım sorunların Uranüs Retro sayesinde adeta küllerinden doÄŸup, güçlenerek tekrar su yüzüne çıkacağı anlamına gelebilir. 15 ayrılığa, çöküÅŸe kadar evrilebilir lütfen çok ama çok itidalli olun sonradan piÅŸman olacağınız telafisi mümkün olmayan o meÅŸhur ''sözlerinizi'' sarfetmeyin. Kısacası Akreplik yapmayın.

8.JPG

Yay'lar ve özellikle de yükselen burcu Yay olanlar; 5 Haziran 2020 de burcunuzda gerçekleÅŸecek olan Ay tutulması dikkat etmeniz gereken bir tarih olacak. Bu Ay tutulması Yay'ın 1. evinde gerçekleÅŸecek (1.ev kiÅŸinin öz benliÄŸini temsil eder). Ay aynı zamanda Yay'ların haritalarında 8. evin yöneticisidir. Bu da deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸüm konularını içerir. Ayrıca o tarihte transit Venüs, yayın 7. evinde retro yapıyor olacak (7. ev evlilikler ile ilgilidir).
Åžimdi tüm bunlar bize neyi anlatıyor?
Kısa ve öz olarak Yay'lar bu günde;
- Ä°liÅŸkilerinde, düÅŸüncelerinde, hayat tarzlarında büyük bir deÄŸiÅŸimin ilk adımını atabilirler
- Ailedeki yetiÅŸkin bireyler ile (evli ise eÅŸ, bekar ise ebeveynler, kardeÅŸler) geçmiÅŸte yaÅŸanmış ve o an için çözüme kavuÅŸan ya da soÄŸumaya bırakılan birtakım mevzular tekrar ısınıp o gün yeniden ortaya çıkabilir.
- Ä°ÅŸ hayatında veya var ise ortaklıklarında önemli bir deÄŸiÅŸime ait bir haber alabilirler
Ayrıca, Yay burçlarının yönetici gezegeni olan Jüpiter, Satürn ve Plüton ile kol kola girmiÅŸ yükselen Yay'ların ikinci evinden geçiyorlar. Dolayısı ile 2020 yılının büyük çoÄŸunluÄŸunda yükselen Yaylar için para konuları en önemli gündem maddeleri olmaya devam edecek. Maalesef sevgili Yaylar bu sene sizin için, geçen yıllardaki kadar savurgan olamayacağınız ve ciddi ciddi bütçe hesabı yapmak zorunda kalacağınız bir yıl olacak. (Trendyol, hepsiburada, boyner vb. unutun artık)

9.JPG

OÄŸlak ve özellikle de yükselen burcu OÄŸlak olanlar; ‪30 Kasım 2020‬ tarihinde Ä°kizler burcunda dolunay ve Ay tutulması meydana geliyor, bu tutulma oÄŸlak burcunun 6. evinde gerçekleÅŸiyor ve 6-12 aksını etkisi altına alıyor. ‪14 Aralık 2020‬ tarihinde gerçekleÅŸecek olan Yeni ay ise yükselen OÄŸlakların 12. evinde etkili olurken yine aynı aksta meydana geliyor. Tüm bu gök olayları, sizlerin dostu gibi görünen ancak arkanızdan her daim dedikodunuzu yapıp bir nevi kuyunuzu kazan yakın çevrenizdeki kiÅŸilerin varlığını gösterir. Bu sebeple günlük yaÅŸamda iletiÅŸimde olduÄŸunuz bazı arkadaÅŸlarınız ile iletiÅŸiminizi kesme yoluna gidebilirsiniz. Yüzünüze  gülüp, arkanızdan bin bir iÅŸ çevirerek ayağınızı kaydırmaya çalışan insanlar tek tek su yüzüne çıkacak. Bu durum ise hayatınızı 6 ay kadar etkisi altına alacak. Bu süre zarfında sakin olmanızı ve sizin o kendinize has "Ä°ntikam soÄŸuk yenen bir yemektir" edası ile hemen plan yapmamanızı öneririm.
Yükseleni OÄŸlak olanlar dikkat !
Uranüs BoÄŸa transiti, gönül iliÅŸkileri ve çocukları temsil eden 5. evinizde gerçekleÅŸiyor. OÄŸlaklar her ne kadar sadakate oldukça önem verse de, aralarında ÅŸeytana uyup bu transitin nimetlerinden istifade eden, yani hayatlarına kattığı yeni insanlardan karşı cins olanlarına bir gönül ve beden kayması yaÅŸayanlar var ise yandı gülüm keten helva..Bu tutulma ile ipliÄŸiniz pazara çıkar demedi demeyin ..

Ekran Alıntısı1.JPG

Kova'lar ve özellikle de yükselen burcu Kova olanlar ‪16 Åžubat 2020‬ Mars OÄŸlak burcu transiti baÅŸlıyor ve yükselen Kovaların 12. evini etkisi altına alıyor. Bu da sizin köÅŸenize çekilip bügüne kadar ki yaÅŸadıklarınızın, yaptıklarınızın, yapamadıklarınızın, piÅŸmanlıklarınızın,içinizde ukde olanların muhasebesini yapacağınız kendi benliÄŸiniz ile hesaplaÅŸacağınız gergin bir güne uyanacağınız anlamına geliyor.
‪16 ÅŸubat 2020‬ de ayrıca Satürn, Plüton, Jüpiter, Güney Ay düÄŸümü zaten OÄŸlak burcunda transit yapıyorlardı ÅŸimdi bu ÅŸenliÄŸe Mars'ta katılıyor. Bu durum bilinç altınızı adeta esir alırken, OÄŸlak burcu ise iÅŸ hayatınızı ve kararlığınızı temsil eder. yani bu içe dönüÅŸ evresinden özellikle iÅŸ hayatınız hakkında ciddi kararlar alarak çıkmanız oldukça mümkün görünüyor.
Vee en sevdiÄŸimiz sevgili iletiÅŸim gezegenimiz merkür ise Hemen retro öncesi duraÄŸan halinde ve sizleri 2. ev konuları olan öz kaynaklar konularında etkiliyor olacak. Malum Merkür Retrosunun namını duymayan yoktur aramızda; Yanlış yere mail atmalar, elektronik eÅŸyaların arızalanması, aranmaması gereken ex aÅŸkların yanlışlıkla aranması gibi. Åžimdi ise para ve bankacılık iÅŸlerinde siz yükselen Kova'ların başına çorap örmeye hazırlanıyor. Benden söylemesi. Eft yaparken, internet bankacılığı esnasında veya telefon bankalığında birkaç kez teyit ederek iÅŸlemlerinizi yapmanızı öneririm.
Neden mi ?
Çünkü internet ortamında gelen giden paralarınız askıda kalabilir, ATM ler kartlarınızı bi güzel afiyetle yutabilir, Kankinize yazdığınız mesajlar bi bakmışınız hoop patrona yada eÅŸinize gidebilir, Temmuz ayı için Antalyada 5 yıldızlı bi otele yaptığınız erken rezervasyonunuz günü geldiÄŸinde bi bakmışınız Uludağın zirvesinde bi otelde çıkabilir.. 🙀

Ekran Alıntısı1.JPG

Balık'lar ve özellikle de yükselen burcu Balık olanlar 13 Mayıs 2020 aile iliÅŸkilerine son derece dikkat etmeniz gereken bir tarih olacak. Venüs 13 Mayıs ile 25 Haziran tarihleri arasında Ä°kizler burcunda Retroda, Venüs ise o dönem Balığın 4. evinde etkili olacağından, aile bireyleri ile birtakım sorunlar yaÅŸamanız mümkün gibi görünüyor.
Venüs'ün Retro dönemleri; evinizi deÄŸiÅŸtirmek, tadilat yaptırmak ve bunlarla ilgili alışveriÅŸ için HÄ°Ç uygun zamanlar deÄŸildir. Çünkü yaptığınız her nevi giriÅŸimi bu Retro döneminin sonunda beÄŸenmeme riskiniz vardır. Bu dönem karşınıza çıkacak yeni insanlar ile yeni bir iliÅŸkiye baÅŸlanmayacağı gibi mevcut iliÅŸkinizle de, söz, niÅŸan ya da nikah için uygun zamanlar deÄŸildir. O iliÅŸki veya evlilikte sorunlar oluÅŸabilir uyarması benden denemesi sizden. Estetik veya güzellik adına yapılacak iÅŸlemler için de Retro döneminin bitmesini beklemenizi tavsiye ederim.
13 Mayıs günü duraÄŸan olan Venüs, Neptün ile kare açı yaparken aynı zamanda Plüton ile de 150'lik açı yapıyor. Bu durum balıklar için ani, beklenmedik ve asla tahmin edemeyecekleri bir hayal kırıklığına iÅŸaret ediyor dikkat etmekte fayda var.
Özetle ;Sevgili balıklar ve yükseleni balık olanlar, Aile iliÅŸkilerinizde 13 mayıs'a dikkat .Ayrıca büyük bir hayal kırıklığına o gün için hazır olun.13 mayıs 25 haziran arası ise Ev almak,kiralamak, tadilat yapmak yok. Estetik yok, Sevgili yapmak yok, Sözlenmek, niÅŸanlanmak,evlenmek yok

bottom of page